BESTELLINGEN BOVEN €200,- (NL) WORDEN GRATIS BEZORGD
flag_nl flag_en      

VERKOUDEN KIND ALLEEN MAAR WELKOM OP SCHOOL MET NEGATIEVE TEST

Geplaatst op 06-02-2021
06 Feb

Bron: NOS

Minister Slob van Onderwijs neemt het OMT-advies over basisschoolleerlingen met een snotneus over. In het advies staat dat kinderen tussen 4 en 12 jaar vanaf maandag niet naar school mogen als ze verkouden zijn.

Het OMT wil ook dat verkouden kinderen zich laten testen. Bij een negatieve test mogen ze weer naar school. Als ze zich niet laten testen, mogen ze weer naar school als ze 24 uur klachtenvrij zijn of als hun klachten na zeven dagen nog steeds mild zijn. Kinderen onder de 4 jaar mogen met een snotneus wel naar de kinderopvang en hoeven zich niet te laten testen.

De belangenorganisatie Voor Werkende Ouders, die zegt ruim 15.000 ouders te vertegenwoordigen, is blij dat de regels voor de jongste kinderen niet zijn aangescherpt. Over het nieuwe beleid voor basisschoolleerlingen is de organisatie kritisch.

"Deze aanscherping gaat ervoor zorgen dat veel kinderen alsnog thuis zitten, zonder thuisonderwijs. Hierdoor ontstaat een gatenkaas in de kennis van kinderen", schrijft Voor Werkende Ouders in een verklaring. Ook zouden veel ouders er bezwaar tegen hebben om hun kind te laten testen, met als gevolg dat die kinderen nog langer thuis zitten.

Ook werkgevers hebben er last van, zegt de organisatie. Ouders kunnen thuis minder goed werken als hun kind ook thuis is en mensen in cruciale beroepen, zoals leerkrachten, verpleegkundigen en agenten, kunnen helemaal niet werken. Ook vreest Voor Werkende Ouders discussies tussen ouders en leerkrachten over de vraag of een kind naar school kan.

Medyc stelt voor... de speekseltest

Wij van Medyc zetten onze vraagtekens bij deze ingewikkelde regelgeving. Ouders zitten met hun handen in het haar. Kind is verkouden, vindt een neustest te pijnlijk en risicovol en kunnen vervolgens niet naar het werk. 

Er is een eenvoudige test welke de problematiek grotendeels terugdringt bij deze nieuwe maatregel voor het basisonderwijs. 

Andere landen, zoals o.a. ons buurland Belgie hanteert deze testmethode al even binnen het onderwijs. Kinderen worden preventief of bij klachten getest. 

 

Verzendkosten

Wat betaal je aan verzendkosten bij Medyc?

Wij van Medyc hanteren lage verzendkosten. U hoeft alleen maar een bestelling te plaatsen vanaf € 200,- zit u daaronder dan is er niets aan de hand, de verzendkosten zijn zelfs dan slechts € 7,95.

 

Levertijden

Wat zijn de levertijden bij Medyc? (Let op! Door de drukte momenteel kan de levertijd iets afwijken)

Wanneer de producten voorradig zijn --> houdt in: besteld voor 14.00u en verzending verloopt normaal, na normaliter 2 werkdagen in huis.

Maandag besteld is woensdag in huis of vrijdag besteld is dinsdag in huis.

Momenteel niet voorradig: Antistoffentest Wesail (leverbaar vanaf wk 6 2022)

 

Betalingscondities

Wat zijn de betalingscondities bij Medyc?

Bij ons dient bij webshop orders vooruitbetaald te worden. Dit kan via iDeal. U kunt zeer veilig en vertrouwd uw betaling verrichten.

Vaste klant met eigen onderneming? Dan betaalt u achteraf. Dien hiervoor een verzoek in via info@medyc.nl  

Er komt op korte termijn een inlogsysteem voor onze (vaste) klanten. Waardoor bestellen nu nog toegankelijker wordt. 

 

Leveringen

Tests

Bedrijven